tiistai 9. huhtikuuta 2024

 Sharm el sheikh , Egypi 2004

 

 

 



 

Tuohon aikaan elin kiireistä ja vaativaa yrittäjän arkea ja tunsin tarvitsevani jonkinlaisen loman ja ajankohdaksi sopisi parhaiten joulu ja vuodenvaihde. Alunperin varasin matkan Thaimaahan, mutten voinutkaan jättää yritystä kahdeksi viikoksi ja jouduin ihan loppusuoralla sitten muuttamaan matkan viikon matkaksi Egyptiin. Kun juuri muuta ei ollut enää tarjolla.

Outo maa ja minulle vieras kulttuuri. Olin ensin vähän häkeltynyt kiihkeistä kauppiaista jotka suorastaan imaisivat basaariinsa ja juottivat teetä ja yrittivät tehdä kauppaa.Pistettiin väkisin helmet kaulaan ja hyvin agressiiivisesti hierottiin kauppoja. Minä rehellisenä suomalaisena menin ostamaan yhdestä basaarista hienoja hajuvesipulloja (tuliaiseksi ajattelin) ja niihin tuoksuja ja kun minulla ei ollut matkassa riittävästi rahaa niin sanoivat että tule maksamaan lisää myöhemmin. Ja minähän menin ja olivat tosi hämmentyneen oloisia kun menin uudelleen saivat vielä lisää rahaa 😂😂😂. Ei oltu sellaiseen rehellisyyteen totuttu.



Kävin tuon viikon aikana ensimmäistä kertaa elämässäni snorklaamassa ja ihastuin ikihyviksi siihen meren alaiseen maailmaan ja hiljaisuuteen joka on pinnan alla. Oli kuin suoraan "Avara luonto" -ohjelmaa olisi katsonut.Paljon tuli hörpittyä merivettäkin 😉, mutta se oli sen arvoista ilman muuta. 

 

 

 

Hotellissa oli oma kylpylä ja minäkin intouduin ostamaan paketin nimeltään "honeymoon" johon kuului jos jonkilaista saunaa, mutakylpyä ja hierontaa. Tosin koin itseni vähän hölmöksi aluksi kun menin sinne yksin ja minut istutettiin porealtaaseen , laitettiin kukka hiuksiin ja shampanjalasi käteen. Vain sulhanen puuttui 😊. Mutta monen tunnin kylpylämöyhennys tuli tarpeeseen ja nukuin sen jälkeen kuin uppotukki seuraavaan aamuun.

Jouluateria syötiin porukalla kivassa matkatoimiston järjestämässä ravintolassa, mutten oikein muuten muista mitään erityistä syöneeni tuolla matkalla. Eikä tullut edes turistiripulia niinkuin aika monella muulla meidän matkalaisista. Nuorehko yksin matkastanut nainen tosin sanoi paluumatkalla syöneensä koko reissun ajan sipsejä huoneessaan uskaltamatta lähteä minnekään syömään tai edes katselemaan mitään. Oli mennyt se matka ihan plörinäksi.

Mutta muuten mukava matka saikin sitten surkean lopun sillä samaan aikaan oli tapahtunut Thaimaan tsunamionnettomuus. Meille sanottiin että paluulennoissamme on häikkää sillä monia lentokoneita oli jouduttu muuttamaan ambulanssikoneiksi kuljettamaan tsunamin uhreja kotiin. Silloin emme vielä tienneet mitä kaikkea kauheaa olikaan tapahtunut.Paluulento Helsinkiin osui juuri vuoden vaihtuessa ja koneen  kapteeni kuulutti  että tätä hetkeä ette hevillä unohda. Koneesta sammutettiin valot ja katsoimme kun ilotulitusraketit nousivat ilmaan.

Minä olin myös siitä järkyttynyt että olin vaihtanut matkani juuri ennen lähtöä. Miten kohtalokasta. Ja kuinka hirveää olisikaan ollut matkustaa yksin kun jotain tuollaista kauheaa tapahtuu. Jos ylipäätään olisi selvinnyt hengissä.


 


 

Hetken aikaa taisi vaivata tunne, että kotoa ei kannata/uskalla  minnekään matkustaa, mutta onneksi siitä sentään pääsin aika pian yli 😉.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...