perjantai 5. huhtikuuta 2024

 Los Americanos, Teneriffa

San Agustin , Las palmas


 

Seuraavat kaksi matkaa ovat olleet kaiketi vain sellaisia "irti arjesta" tai "työn nollaamis" reissuja. Toinen kohde oli  Teneriffa  Los Americanos ja toinen San Agustin Las Palmasissa.

Kun oltiin Teneriffalla ja jälleen kerran  perillä  myöhään perjantai-iltana/lauantaiaamuna hotellilla kupsahdettiin heti nukkumaan , mutta sitä ennen avattiin puiset ikkunaluukut kun ajateltiin että herätään paremmin kun tulee valoisaa. Aamulla säikähdin kun katsoin itseäni peilistä 😲. Se oli täynnä punaisia itikan puremia. Olin nukkunut niin raskaasti etten ollut tajunnut, että jonkinlaiset itikat söivät naamani ihan kauttaaltaan. No ne siitä itsekseeen ajan kanssa häipyivät, mutta ymmärrettiin seuraavina öinä sulkea ne ikkunaluukut. Muutama hassu kuvakin  löytyi  tuolta matkalta.

 



 Ja kotiin tuotiin tuo niin upea kolibri kukka




San Agustinissa Lasselle tuli keuhkoputken tulehdus (?) eikä yskimisestä tullut loppua eikä sen vuoksi  nukkumisesta tullut mitään. Harmittti , kun nimenomaan oltiin menty lomalle lepäilemään. Mentiin lääkäriin ja saatiin mahdottomat hyvät lääkkeet ja ensihätään jopa antibioottipistoksia muutaman päivän ajan. Loppuloma meni sitten jo paljon paremmin. Kyllä lääkärinapu oli taas kerran paikallaan. Ja monesti olen senkin todennut, että turistit saavat todella laadukasta palvelua ulkomailla ; liittyy varmaan matkavakuutukseen.

Viimeksi kun olin viikon lomalla Turkissa niin loppulomasta kärsin korvakivusta ja menin siellä lääkäriiin. Ajattelin lähinnä tulevaa paluulentoa etten pysty korvasärkyni kanssa sitä matkaa tekemään. Taksi vei lääkäriasemalle ja siellä oli jo tulkkikin vastassa ; lääkkeet sain mukaan ja taksilla takaisin ja tosi nopeasti sain hyvän avun. Jos olisin tullut kotiin ja mennyt päivystykseen täällä olisin korvakipuni kanssa saanut  istua aika paljon kauemmin odottamassa.  Matkavakuutus on kyllä ihan ehdoton ; pienellä summalla voi saada ison ja sillä hetkellä tosi tärkeän avun.







2 kommenttia:

  1. Oih ja A-P-U-A!!
    Nyt löytyi niin ihana blogi - toisen blogin kautta tänne eksyin tuo matkamuistoja sana kai johdatti...

    Onkin vaan niin paljon luettavaa, ettei nyt ennättänyt tätä ensimmäistä postausta enempää... eli palaan.

    Minäkin olen matkamuistoja tallentanut (joskus mulla oli Vuodatuksessa ihan matkablogi, mutta pirskatti kun katosi kaikki kuvat) - paperikuviakin ja skräppäämällä pieneen muotoon, kun lapset oli sitä mieltä, ettei kukaan jaksa isoja albumeita katsella - hih...

    Jos tykkäät käydä kurkkimassa - niin tällaisia joskus tein ja teen yhä - kun uusia muistoja on tallennettavaksi.... ja samalla jäävät sitten bloggeriinkin - jos joskus taas jokin kadottaa muut muodot.
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/2021/02/a-b-c-repolainen-rapeltelee-ja.html

    Muutoin blogini on varsinaista räpellystä arjestamme
    - milloin tehdään mitäkin, eli oma päiväkirja....

    Iloa ja omanoloisia puuhia huhtikuuhusi!

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva saada uusi lukija :-). Tervetuloa matkoilleni mukaan !
    Tätä blogia lähdin väsäämään lähinnä siksi kun alkaa pikkuhiljaa unohtua tehnyt matkat ja kuviakin on vaikea löytää ja saada tolkkua mistä ja milloin ne on otettu. Ja mihin on mitäkin tallennettu. Mutta on ollut tosi kiva uppoutua tähän puuhaan; melkein kuin matkustaisi kohteisiin uudelleen.
    Ja ilman muuta piipahdan sivuillasi :-).

    VastaaPoista

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...