maanantai 26. helmikuuta 2024

 Lissabon, Porto, Villamoura ,Portugali

 

Matka 4

 

Portugali oli tuohon aikaan yksi vaatteiden halpatuontimaa. Jussilla on oma vaatealan yritys ja lähdimme siksi Portugaliin ja suuntana vuotuiset muotimessut. Messut järjestettiin Porton kaupungissa , mutta aloitimme matkamme Lissabonista. Syytä siihen en muista.



Taidettiin oleilla Lissabonissa muutama päivä ja ainakin ehdittiin käväistä Manner-Euroopan läntisimmällä kolkalla eli Cabo da Rocassa.

 

 

Ja illalla ehdittin istuskella ja katsella Lissabonin yöelämää.

 


 

 Junamatka Lissabonista Portoon oli aika häkellyttävä kokemus. Emme olleet tietääksemme varanneet mitään erityistä luksusvaunua ja yllätys oli aikamoinen kun alettiin tarhoilla lounasta ja ihan oikeasti tarjoilla. Valkoiset pöytäliinat siihen omalle paikalle ja kokkihattuinen tarjoilija serveerasi halutun ruoan ja viinit . Oltiin ihan äimänä moisesta. Eli junamatka meni oikein mukavasti.

 


 

 


                                        



Porton vaatemessut oli omanlaisensa elämys. Musiikki pauhasi catwalkilla ja monenlaisia vaate-edustajia oli näytillä. Ja kuinka ollakaan tilattiin collegepaitoja ja t-paitoja rekka-autollinen. Ja kuukausien päästä kun tilaus tuli Suomeen rekka toi sen meidän ahtaalle rivitalopihalle 😕. No siitä selvittiin tottakai ja suurin osa noista vaatteista taisi päätyä myöhemmin Keskiselle Tuuriin.

 Portosta vietettiin muutama päivä ja sieltä sitten lähdettiin pois bussilla ja tarkoitus oli matkustaa sillä Algarven Villamouraan asti.Ennen kuin bussi  lähti niin käytiin syömässä ihan kivan näköisessä pihviravintolassa kun ajateltiin että jaksaa sitten pitkän automatkan istuskella. Ravintolassa oli hyvin jäykkää ja arvokasta. Tilasimme suositellut pihvit ja kun ne tuotiin pöytään en kerta kaikkiaan pystynyt syömään pihviäni. Sitkeä, paksu , mahdoton minulle. Tarjoilija seistä tökötti ihan vieressä koko ajan , mutta kun kun hänen katseensa hetkeksi herpaantui sujautin pihvin käsilaukkuuni 😛. Pääsin pälkähästä.

Villamourassa sitten törmäsimme siihen aikaan niin agressiiviseen lomaosake markkinointiin. Ja vaikka oltiin päätetty, ettei sellainen meitä kinnosta niin päivä ennen lähtöä sorruimme menemään esittelyyn. Taksilla vietiin paikan päälle ja upea uusi asuinalue oli kyllä ihan näkemisen arvoinen. 

Ja kun on oikein taitavaa markkinointia niin kas kummaa kaupat tehtiin omakotitalo "villasta" uima-altaineen.



Systeemi kuului RCI-ketjuun jonka piti taata myös sujuva jälleen vuokraus. Jo lentokoneessa kotimatkalla alkoi epäilys kaihertaa ja kotona päädyimme vaihtamaan villan studioon eli yksiöön samalla alueella. RCI systeemillä oli mahdollisuus vaihtaa lomakohdetta muiden osakkaiden kanssa, mutta se osattautui melko kalliiksi ja vapaita viikkoja oli tarjolla usein vain huonoon aikaan.Villamouran studiossa  ei edes itse käyty  sen koomin. Asunnon kohtalo on minulle epäselvä muttei se ainakaan mikään kultakaivos koskaan ollut.

Se Portugalin reissu oli tosiaankin  tapahtumarikas 😊.

 

 




 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...