torstai 29. helmikuuta 2024

 Rooma, Venetsia, Cattolica, Italia

 


 

 Italiaan lähdettiin sillä ajatuksella, että kahden viikon matkasta ensin katsotaan Rooma ja Venetsia viikon aikana ja toinen viikko sitten lepäilläänkin Riminillä Cattolicassa.

Roomassa kävi ensin vähän hassusti kun taksi vei meidät hotellille ja oltiinkin vähän yllättyneitä , että onpa hieno palatsihotelli piccolopoikineen kaikkineen. Vastaanotossa sitten selvisi, että hotelli oli väärä ja ihan yhtä lipevästi kun ohjattiin sisään ohjattiin myös ulos. Taksi vei meidät sitten kaupungin toisella laidalla sijaitsevaan hotelliin . Joka tosiaan oli ihan eri luokkaa, mutta sijaitsi kyllä mukavasti keskellä kaupunkia hyvin yhteyksien päässä.

Roomassa riitti nähtävää; oikeastaan ihan liian kanssa. Oli heinäkuu ja tosi kuumaa joten jaksaminenkin oli välillä koetuksella. Ja hotellissa tapasimme suomalaisen pariskunnan jolta oli ryöstetty jo parin päivän aikana sekä käsilaukku naiselta että lompakko mieheltä. Eli tarkkana kannati olla omaisuudestaan koko ajan. Mutta upeita paikkoja nähtiin paljon.






Pietarin kirkko ja Vatikaanin museot, Paavalin kirkko, Colosseum ja Espanjanlaiset portaat piti tietysti mennä istuskelemaan ja ihmettelemään maailman menoa.

 


 




Roomasta teimme päivämatkan Venetsiaan . Matka bussilla oli pitkä ja vuoristoinen ja tuntui kivalta päästä  perille meren rantaan.Ja kondoliajelu oli tietysti ihan must.


 





                                     

                                                      




Olihan meitä varoteltu myös Pyhän Markuksen  torin kahviloista joissa on ihan törkeät kiskurihinnat, mutta kyllä me sentään yhdet espressot siellä juotiin. Ajateltiin, että kun kerran nyt täällä ollaan niin se maksoi mitä maksoi.En kyllä muista mitä 😀.

 


                                    


 

 Rooman viikolla tehtiin vielä  päiväretki Caprin saarelle. Matka sinne tehtiin ilmatyynyaluksella ja tulin vähän huonovointiseksi sen keinutuksessa, mutta perillä odotti ihana rauhallinen kaunis miljöö.

 




 

Teimme siellä köysiradalla matkan vuoren huipúlle; huikeat maisemat.

 

                          



 


 

 

Rooman viikosta jäi mieleen sellainen tunne, että upeaa nähtävää jäi vielä moneksikin kertaa joskaan koskaan ei ole enää tullut mentyä. Ja jos menisin niin kovin kuumaan aikaan  (heinäkuu) ei kannata tuollaiseen suurkaupunkiin matkustaa.

Riminillä  Cattolicassa oli varattuna täysihoitohotelli kun päällimmäinen ajatus oli vain olla ja nauttia ja löhöillä kulttuuripainoitteisen viikon jälkeen. 

Ensin luultiin ettei sitä nyt kahta kertaa päivässä käydä syömässä kunhan käydään katsastamassa mitä on tarjolla. Ja olihan sitä; alkuruokapöytä hulppea sitten pöytään tarjoiltiin välipasta ja vasta sen jälkeen itse valitsema pääruoka ja sitten päälle vielä jälkiruokapöytä. Tämä kaikki kahdesti päivässä ! Vatsat venyi viikon mittaan ja tuskin sain vetoketjua kiinni lähtöpäivänä kun piti matkavaatteet pukea päälle. Mutta niin hyvää italialaista ruokaa ettei paremmasta väliä.


                                          




Kaikkea kivaa ostettavaa löydettiin Italian matkalla niin vaatteita kuin koristejuttujakin. Ja kuten jo aiemmin totesin sain matkatavaraa olla mielin määrin ja meillähän oli. Tuotiin mm. iso posliinitiikeri uuteen kotin ; se oli silloin mukamas niin hienoa 😉. Ihme kyllä saatiin se ehjänä perille ja Touhulassa on vieläkin pieni suihkulähde matkamuistona tuolta reissulta.

 


 

Kun katsoin tuota Italian karttaa niin aikamoisia matkoja tehtiin bussilla ja vuorten ylityksiä, mutta yhtään ei jäänyt mieleen että olisimme istuneet paljon busseissa ? Joko oli paljon katseltavaa ja ihmeteltävää tai sitten tuli nukuttua aina osan matkaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...