perjantai 23. helmikuuta 2024

Benalmadena, Aurinkorannikko, Espanja

Matka 2

 

Seuraavan kerran meninkin sitten Benalmadenaan heti kun sain vapaata eli joululomalla ja niin, että Äiti ja Isä olivat kanssani yhden viikon ja jäin vielä yksikseni toiseksi viikoksi. Halvin matkustustapa minulle oli tuolloin varata täysihoitohotelli Torremolinoksesta ja yövyin siellä sen ensimmäisen viikon. Kyselivät hotellissa monta kertaa miksen käy syömässä siellä vaikka kuului yöpymisen hintaan; lähinnä kai että onko ruoassa jotain vikaa. Selitin kerran jos toisenkin , että oleilen pääosin muualla, mutta yösija kelpaa.

Hassua ja vähän outoakin , että kun olin varannut sen aikaisen käytännön mukaan matkan ja hotellin "naispaikalla" niin samaan huoneeseen sijoitettiin liki kahdeksankymppinen nainen 😂. Meinaan sillä lähinnä sitä, että jos olisin bilettänyt nuoren naisen tapaan  yötä myöten olisi meillä varmaan yhteinen huumori loppunut kesken matkan. No minä kävin siis vain nukkumassa ja yhdessä vietettiin muu aika vanhempien kanssa . Aurinko paistoi ja hauskaa oli 😎.

 


 

Jouluaattona käytiin Mijasissa syömässä ja nähtiin tietysti samalla ne kuuluisat aasitkin.


 

Ja ravattiin kaupoissa ostamassa kaikkea tarvittavaa tavaraa sillä vanhemmilla oli sellainen ajatus, että silloin kun oma väki ei asunnossa majaile niin sitä voisi hyvin vuokrata ulkopuolisille. Ja silloinhan tarvitaan tuplamäärä pyyheliinoja ja lakanoita ja kaikkea sellaista.  Systeemi toimi niin, että kun vuokralaiset lähti pois he veivät käyttämänsä pyykit tiettyyn pesulaan, jättivät kuitin asunnolle seuraaville jotka sitten noutivat puhtaat pyykit. Jonkin verran vuokraustoimintaa oli ja sopivia tyyppejä osui onneksi kohdalle sillä mitään ei rikottu tai sotkettu asunnossa.

Tuosta kahden viikon matkasta jäi vielä se mieleen, että kun piti tehdä lähtöä hotellilta niin kotiinlähtö myöhästyi lähes vuorokaudella. Oli kai joku lakko ? Silloinen työnantaja ei ollut kovin mielissään kun olin ollut jo pitkään lomalla ja sen lisäksi myöhästyin töistä yhdellä päivällä. Mutta sellaista se matkustaminen vaan on. Ainakin Hassen siivillä 😉.



Yritin vähän muistella myös sitä mitä matkat maksoivat siihen maailman aikaan eli miten säästeliäästi sitä piti elää nuorena tyttönä kun oli paljon muutakin menoa. Taisi ne Hassen matkat olla sen verran halpoja että oli mahdollista matkustaa muutaman kerran vuodessa kun nuukasti eleli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...