sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

 Playa del Ingles, Kanarian saaret ,Espanja 



Minua ei juurikaan houkutellut matka Inglesiin, mutta Jussi oli käynyt siellä muutaman kerran poikaporukassa ja sai houkuteltua minut tutustumaan kohteeseen , joka oli siihen aikaan kovinkin suosittu suomalaisten keskuudessa.Elettiin vuodenvaihdetta 1991-1992 .

 Ja mikä ettei. Piiiiiiitkä hiekkaranta jota tallustella, hyvää ruokaa, iltaohjelmaa tarjolla jos minkälaista.  Sää oli suotuisa ; ei liian kuuma muttei sateinenkaan.Puolipilvistä taisi olla koko kaksi viikkoa.

 


Siellä ensimmäisen kerran ihastuin hyvään pihvilihaan. Söimme useamminkin kerran El Torossa ja pihvit oli kyllä vertaansa vailla. Sellaista mureaa ja maukasta pihviä ei kyllä Suomesta siihen aikaan saanut mistään.  Kuvia ei tältä reissulta ole paljon ja mitä ilmeisimmin ei tehty mitään erityisiä tutustumismatkoja saarelle. Oltiin vain ja nautittiin elämästä.

Seuraavana kesänä lähdettiin autolla Suomen pohjoisen kautta Norjaan ja lopullinen päämäärä oli Lofootit.


Pitkiä automatkoja, mutta myös upeita maisemia. Matkaan oli lähdetty ilman sen parempaa aikataulua tai reittisuunnitelmaakaan. Vähän sillä periaatteella, että mennään sinne minne nenä näyttää.




Yhdestä hotelliyöstä Tromssassa jäi mieleen hauska juttu tai ei se silloin yhtään kyllä huvittanut. Lähdimme aamulla jatkamaan matkaa ja ensimmäiseksi menimme tankkaamaan autoa. Silloin Jussi tajusi, että lompakko oli jäänyt hotelliin tyynyn alle (!) . Siihen aikaan oli vielä pääosa matkarahoista seteleinä mukana. Kiireellä palattiin hotelliin ja onneksi rehellinen siivooja oli palauttanut lomapakon rahoineen vastaanottoon. Luuli varmaan , että oli kyseessä rehellisyystesti 😉.

Yksi yö tuolla matkalla jouduttiin nukkumaan autossa kun lautat olivat välillä niin täynnä , että osa jäi rannalle ruikuttamaan. Herättivät sitten autoilijat kun päivän ensimmäinen lautta teki lähtöä.




Lofooteilla tiet olivat tosi kapeita ja autoilijoita oli palajon na sivupeilit kolisivat kerran jos toisenkin kun ohitettiin toisiamme.

 


 




Bergenissä oltiin yksi yö . Jäi mieleen viehättävänä kaupunkina.

 


 

 


 

Ja Viking Linea taas tarvittiin kotiinpalua varten. Paljon kilometrejä ja paljon nähtävää. Tuon matkan voisi kyllä tehdä joskus vielä uudelleen. Joskus käy  myös mielessä , että olisi kiva tehdä sellainen Norjan vuonojen risteily. Sehän olisi juuri kiva eläkeläismatka 😊.

Yhteiset matkat Jussin kanssa päättyivät tähän , mutta tehtiinhän me paljon matkoja myös kotimaassa. Täytyyhän nekin vielä muistella.............

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...