lauantai 2. maaliskuuta 2024

 Albufeira, Portugali

 


 Matka Albufeiraan 1989 ja tästä matkasta löysin ihan vain muutaman valokuvan.  Välillä on kyllä vähän hämärän peitossa sekä matkakohde että aikajärjestys. Olisi ollut hienoa jos valokuva-albumiin tulisi aina ainakin paikan nimi ja vuosiluku. Kuvia liimatessa luulee aina kaiken muistavansa ja osa kuvista on varmaan hävinnyt matkan varrella ja osa mennyt jakoon.

Tuolla matkalla tapahtui hauska yhteensattuma kun olimme juuri saapuneet kohteeseen ja lähdimme tutustumaan ympäristöön iltakävelyn verran. Tarkoitus oli mennä aikaisin nukkumaan ja olla sitten virkeä seuraavana päivänä. Näimme erään  kivan näköisen baarin ja siellä tarjoiltavan paikallisesti valmistettuja katkarapuja. Kiva iltapala 😋. Ja kun olimme istuneet jonkin aikaa pöydässä alkoi ihmisiä virrata joka puolelta paikalle ja aivan uskomaton kulkue soittajineen tanssijoineen kulki ihan pöytämme vierestä. Huikean paljon nähtävää ja ihan vahingossa. Joskus osuu oikeaan paikkaan ja oikeaan paikkaan eikä sillä sitten niin väliä enää ollutkaan , että päästäänkä ajoissa nukkumaan 😀. Tuosta tapahtumasta olisi ollut hieno saada myös valokuvia, mutta eihän meillä tietystikään kamera ollut matkassa mukana.

Mutta joltakin iltakävelyltä sentään on nuori pari ikuistettu .




Yksi tosi  herkullinen ja mieleenpainuva kokemus oli piripiri kanaa tarjoileva ravintola jossa avotulella paistettiin kanat ja muistikuva on, ettei sen parempaa ole koskaan ollut missään tarjolla.

 

 


 

Kyseisellä matkalla kävi myös vähän köpelösti. Minulla oli menossa hampaiden oikomishoito kiinteine "hammasrautoineen" ja kuinka ollakkaan kun istuimme päiväkahvilla asunnon terassilla niin tukilanka pamahti poikki ja sojohti suoraan alahuuleen. Tukilanka on niin paksua ettei sitä millään ilveellä pysty itse taivuttelemaan tai poikki pistämään. Onneksi löytyi ihan asiallinen ja myös "puhtaan oloinen  " hammaslääkärin vastaanotto ja sain apua nopeasti. Ei mennyt siitä lomasta päivääkään piloille. 

 


 



 

Portugali ja Espanja olivat kummatkin olleet kivoja matkokohteita , mutta jos talvella kaipasi takuuvarmaa aurinkoa (niinkuin nuorenpana piti erityisen tärkeänä ) on valitettavasti lennettävä vähän kauemmas kotoa.

Eli seuraavaksi Kanarialle 😎.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...