maanantai 4. maaliskuuta 2024

 Kotimaan matkailua

 

Lapissa käytiin useamman kerran sillä Jussin firmalla oli Ylläksellä hirsimökki. Ensimmäinen käynti osui juhannukseen ja se mäkäräisten määrä oli NIIN valtaisa ettei ulkona voinut olla juuri lainkaan. Ei auttanut offit eikä mitkään muutkaan myrkyt. Päätettiin palata aika pian etelälään 😁. Seuraava kerta olikin jo leppoisampi kun mentiin ruskaretkelle ja parhaiten on jäänyt mieleen hiihtoloma ystäväpariskunnan kanssa. Oli tosi hienot hiihtokelit ja mukavaa seuraa. Hiihdettiin suht pitkiäkin lenkkejä, kun oli hyvät ladut ja aurinkoinen sää. Iltaisin saunottiin ja kokattiin hyvää ruokaa.

 


 

Pyhätunturilla käytiin toisen ystäväpariskunnan kanssa ja sinne ajettiin asuntovaunulla. Minutkin pistettiin välillä rattiin 😱. Pakkasta oli paljon sillä viikolla, mutta moottorikelkalla huristeltiin siitäkin huolimatta. Ja muutama iltana käytiin Pyhätunturin hotellilla syömässä ja mieleen on jäänyt siellä tarjottu ihana kermainen savuporokeitto 😋.

 


 

 

 

Samaisen pariskunnan kanssa tehtiin lukuisia venereissuja. 

 


 

 Välillä oltiin Näsijärvellä ja välillä Pyhäjärvellä ja yhtenä kesänä vene vietiin peräti merelle. Vene kiskottiin milloin minnekin. Merimatkalla  yövyttiin  yhden yön verran Airistolla  ja sillä matkalla meillä oli myös mukana laivakoira joka putosi juurikin siellä Airiston vierassatamassa mereen. Onneksi sillä oli pelastusliivi päällä ja saatiin nostettua se takaisin kannelle.Eikä koira ollut siitä moksiskaan.

 


 


 

Isommallakin porukalla ja myös isommalla laivalla oltiin kerran liikkeellä ja päämääräränä oli Utön kaukainen saari. 

 


 

 

Oli vielä alkukevättä , sää suosi , mutta merivesi oli aika vilpoista kun uimaan piti rohkaistua. Onneksi sauna oli lämpimänä.

 

 


 

 

Se oli sellainen viikonlopun retki; perjantaina lähdettiin ja sunnuntai-iltana palattiin. Ja vaikka välillä aallokko oli aika kovaa niin selvisin siitäkin ilman suurempaa pahoinvointia. Nuorempana tasapainoelin toimi ilmeisesti paremmin ?

Jussin työn merkeissä autoiltiin Suomea ristiin jos rastiin ja paljon on kuviakin napsittu matkojen myötä, mutta ihan kaikkea ei vaan pysty dokumentoimaan. Oiskohan tässä ne tärkeimmät tässä kohtaa ?


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...