perjantai 8. maaliskuuta 2024

 HongKong

 

 


 Matka Hongkongiin oli aika ällistyttävä juttu sillä meidän hammaslääräripomot päättivät, että koko porukka lähtee yhdessä  kansainvälisille hammaslääketiedekongressiin. Henkilökunta sai sen palkkioksi ahkerasta työstä ja vieläpä ulkomaan päivärahoineen kaikkineen. VAU !

Matka oli pitkä ja tuskastuttava, mutta selvittiinhän siitäkin.Se kuka osasi nukkua pääsi vähemmällä kuin minä jolle ei kertakaikkiaan tule uni silmään edes hetkeksi koneessa istuessa, mutta hyvin kuitenkin päästiin maaliin asti.

Upeassa Sheraton- hotellissa yövytiin ja kertoman mukaan jokin James Bond- leffakin olisi kuvattu siellä. Aulan vessassa kultahanat ja palvelija kuivaamassa kädet. Huhhuh. Vähän kiusallista tälläiselle tavalliselle pulliaiselle.

 Nähtävää riitti. Olin aina ajatellut, että jos on paljon ihmisiä samasaa paikassa niin siitä seuraa meteliä ja kaaosta , mutta aika yllättävää oli miten ihmismassat kulkivat kadulla taiten tönimättä toisiaan ja yllättäen ilman sen suurempaa pulinaa ja hälinää. Ihmeen seesteistä.



Ajeltiin ihan aluksi turistibussilla kiertoajalu ja nähtiin mm. hulppeita pilvenpiirtäjiä ja vähän vehreämpääkin maisemaa. 

 





Ladies market oli ihan käsittämättömän iso torialue jossa myytiin kaikenlaista tavaraa , mutta me keskityttiin lähinnä vaateostoksiin. Itse ostin monta silkkiasua jotka ovat vieläkin tallessa. Todisteena, että laatukin oli ihan kelvollista. Osa porukasta meni hetimmiten räätälille teettämään vaatteita, mutta minulle riitti hyvin se mitä kaupoissa oli tarjolla..

 

 


 



Tultiin mistä tahansa takaisin hotellille oli aina yksi tai useampi ostoskassi käsissä.


Ja iltaisin kun kadut pimenivät niin myös kaupankäynti pimeni ja myyntikärryt ilmestyivät katukuvaan. Piraattikelloja ja käsiveskoja tuli ostettua aika monta 😂.

Kongressin puolesta oli useimmiten jotain järjestettyä ohjelmaa illallisineen. Vähän välillä jännitti minkämaalaisten kanssa ajautuu istumaan samaan pöytään; lähinnä että millä kielellä milloinkin kommunikoidaan vai mennäänkö pelkästään elekielellä. No kaikenmaalaisia  yhdisti ainakain hampaat 😁

 

                           






Kuvat on napattu yhdestä itämaisesta illasta. 

Kongressin avajaiset järjestettiin suurella stadionilla ja meno oli kuin olympilaisissa konsanaan. Oli hienoa olla osa pientä suomalaista osallistujien määrää. Siitä ei vaitettavasti ollut yhtään kuvaa.

 Päivällä käytiin useimmiten syömässä kansainvälisissä ruokapaikoissa kun pelättiin vatsatautia. Yksi meidän porukasta nimittäin söi jossakin kujalla jotakin ja sai sellaisen vatsataudin , että muuttui valehtelematta suorastaan vihreäksi naamaltaan ja iso osa matkasta meni sitten pilalle sen vuoksi.

 


 

Kaikkialla vierivieressä oli luksusta ja köyhyyttä.

 



 

 



 

Ja käytiinhän me myöskin paikallisen hammaslääkärin vastaanotolla 😳. Gulps. Onneksi ei tullut akuuttia hammashoidon tarvetta.

 

 

Päivät kuluivat kuin siivillä kun nähtävää oli niin paljon ja myös ihan virallistakin ohjelmaa. Kun tuli matkalaukun pakkaamisen aika iski tuskan hiki sillä ostettua tavaraa oli siunaantunut PALJON. Perheelle ja itselle vaatetta ja myös kaikenlaista muuta tavaraa.

 


 

 

Kyseiset riisikupit on vieläkin käytössä ja Touhulassa on sievä teeastiasto. Mutta kun kaikki tavara oli pakattuna matkalaukkuun selvisi lentokentällä, että laukun paino oli 42 kiloa !!! .Olivat kai vain mielissään, että turisti oli ostanut paljon tavaraa eikä virkailijan ilmekään värähtänyt vaaan lukemasta.

Kyseinen matka oli kaikella tapaa ikimuistoinen. Ja kun aikoinaan sitten lähdin tuolta vastaanotolta uusiin haasteisiin tiesin, ettei tuollaista palkintomatkaa tule enää milloinkaan vastaan. Ja oikeassa siinä olin 😉.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...