sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

 Hurghada Egypti

 


 

 

Nyt jo tiesin vähän enemmän minkälaiseen maahan olen matkustamassa. Olihan takana matka Sharm el Sheikhiin vielä muistissa.

Pitää siis olla aika varovainen kaikissa toimissaan ja ihan alkumetreillä on hyvä käydä paikallisessa apteekissa ostamssa vatsatautilääkettä. Nimittäin Suomesta mukana viedyt lääkkeet  eivät välttämättä pure sikäläisiin bakteereihin. En kyllä yhtään ihmettele sitä turistiripulien määrää kun valuutta on pelkkiä seteleitä ja pienetkin summat maksetaan paperirahalla. Ja rahat ovat TOSI likaisia; ihan kuin parkkiintunutta nahkaa. Ja kun rahaa pitää käsitellä monessa kohtaa niin sairastumisen vaara on kyllä aikamoinen. Onneksi säästyin tälläkin kertaa kaikilta taudeilta.Myös siltä vatsataudilta. Tosin joka matkalla olen syönyt myös varoiksi maitohappobakteereita ja pyrkinyt vähän katsomaan mitä syön , mutta tauti ei tule tosiaankaan  kello kaulassa.

Taisi olla loppusyksyä kun matkalle lähdin ja ero kirkkaaseen aurinkoiseen säähän on aina niin huima. Sininen taivas ja meri. Hyvät hiekkarannat.Kaunista ja siistiä (turistialueilla).

 


 

 


 





 Opastetun matkan tein Kairoon ja bussimatka oli tarkoin vartioitu ja aikataulutettukin. Hetkittäin jopa vähän pelottavan tuntuista. Pysähdyspaikalla kuvattavana kamelinainen. Pieni ansiomahdollisuus hänelle. Kohteliaisuuttani piti kuvata.





Bussimatka oli aika pitkä , mutta perillä nähtävää riitti yllin kyllin. Nähtiin mm. Tutankhamonin hauta ja pyramideja , kaivauksia, temppeleitä......









Niilin pitkin tehtiin venematka




Matkalla poikettiin myös pajaan josta tehtiin alabasterista tuotteita ja sieltä ostin mukaani morttelin joka palvelee veilä nykyäänkin Touhulassa. Työ olosuhteet aika surkeat 😟.



Hurgadassa oli myös mahdollisuus kokea sukellusvenematka ja sinnekin sitten uskaltauduin vaikka vähän hirvitti koko juttu. Kun yritys oli suomalaisten nimissä niin ajattelin , että se olisi jotenkin turvallisempaa.

 


 

Matka alas ja ylös meni liki huomaamattomasti ja kaikenlaista meren elämää oli näkösällä.

 





 Sukellusvene on kätevä  tapa sukeltaa 😁.

No kun ihastuin edellisellä reisulla niin siihen snorklaukseen niin päätin kokeilla sitä myös tässä kohteessa. Varasin yhdeltä lempeän näköiseltä vanhalta mieheltä seuraavaksi päiväksi lasipohjaveneajelun johon sisiältyi myös snorklausmahdollisuus riutalla. Kun menin aamulla rantaan ihmettelin ettei veneseen ollut tulossa muita kuin minä ja sitten nuorempi mies vanhan miehen kaveriksi. Ajattelin , että on vähän ehkä pelottavaakin lähteä yksin noiden matkaan. Onnekseni venäläinen pariskunta juoksi viime hetkellä kyytiin ja ajatellin, että olipa mukava juttu. Ei tarvii ihan yksin olla matkaamassa.Lasipohjaveneessä sai rauhassa istua ja ihastella kaikkea meressä uiskentevaa.

 



 

Kun tuli snorklaamisen aika niin pariskunta sanoi jäävänsä veneseen odottamaan ja minä lähdin sitten nuoremman miehen kanssa koralliriutalle.


 

Kun olimme jonkin aikaa katselleet upeaa meren alaista maailmaa pysähdyimme ja nuori mies alkoi hipelöidä minua,  hieroa itseään minua vasten 😱 ja kuiskutella kaikenlaista korvaani. Siis keskellä merta !Suorastaan paniikissa lähdin uimaan pois kohti laivaa ja kauhukseni huomasin, että olimme ajelehtineet aika kauas veneestä ja tuuli pyrki viemään vieläkin kauemmas. Kuin suoraan kauhuelokuvasta. Olen suht hyvä uimaan , mutta tuo matka oli ihan liikaa. Onneksi veneessä oli tuo pariskunta odottamassa muuten olisi kai ollut sama jos minut olisi jätetty siihen paikkaan räpiköimään.Loppumatka menikin sitten ihan henkisessä koomassa ja pelotti vielä hotellissakin sillä venematkaa varatessa olin antanut hotellin nimen ja huoneen numeron. Pelkäsin, että tuo inhottava tyyppi tulee vielä perässäkin.

Ja taas kerran kävi mielessä, että kukaan ei olisi tiennyt missä olin ja mihin olin kadonnut jos niin olisi käynyt. Vähän karmea matkamuisto, mutta myös jollakin tapaa opettavainen; ei ihan joka kyytiin passaa lähteä.

Ja kortin olin lähettänyt vanhemmille myös tältä matkalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 2018-2019   Vuonna 2018 tehtiin matka Espanjan Benalmadenaan  Äidin ja Siskon kanssa ja paikka valikoitui kai lähinnä siksi, että Äidistä o...